Finans-Smarta tips för din privatekonomi

Varför spara pengar?

pengarVarför är det viktigt att spara? Det finns en hel uppsjö av olika anledningar till varför man vill spara sina pengar. Antingen vill man helt enkelt ha en buffert för oförutsedda utgifter eller så kanske man vill lägga undan en summa att resa för när semestern närmar sig. Många investerar långsiktigt för att bygga upp ett stabilt arv åt sina avkommor medan vissa helt enkelt vill ha lite extra slantar över för nöjen inom den närmsta framtiden. Att ha en buffert att tillgå när ett bilbyte närmar sig är absolut ultimat. Du slipper då beskära din månadslön och dra ner på andra utgifter.

Likadant är det när det är dags för semester. Att kunna använda pengar du sparat under året kombinerat med din semesterersättning är helt suveränt för att undvika att din vardagliga ekonomi drabbas. Placerar du dina pengar i olika källor så har du möjlighet att öka avkastningen avsevärt ifall någon av placeringarna går riktigt bra. Det är även rekommenderat att sprida ut sina investeringar ifall någon av dem inte går så bra som förväntat. Om du plötsligt vill eller måste flytta och vill kanske köpa hus eller lägenhet så måste du givetvis gå in med minst en kontantinsats. Om du inte har sparat pengar sedan innan kan det kännas väldigt tungt att lägga ut dessa pengar så snart och kanske få några tyngre månader framför dig innan du kommit på banan igen. Däremot om du har undanlagda pengar att tillgå kanske det till och med blir några kronor över, vilket du kan lägga på andra nödvändigheter i samband med flytten.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>